Kreatív ötletek - praktikák, technikák és ötletek oldala: Húsvéti tojások - Nyitható tojás
Felhasználónév:    Jelszó:    Adatok megjegyzése     
Főmenü
ARCHIVUM
Iskolakezdés új
Iskolakezdés
Alma
Madárijesztő
Szüret idején
Tökök
Madáretetők
Levélhullás

Húsvéti tojások - Nyitható tojás
Nyitható tojásHúsvéti cukorkák és apró csokitojások remek rejtekhelye lehet ez a szétnyitható tojás. Nagyon egyszerűen elkészíthető.

 


Kellékek: nyitható hungarocell tojás, fehér szalvéta, széles drótszélű organzaszalag, festék, művirágokKészítsük elő a kellékeket. A fehér szalvétát hajtsuk szét és vasaljuk ki belőle az éleket. A szalvéta felső rétegét vegyük le, ezt fogjuk használni. A tojást szedjük szét, majd a teteje külső részét kenjük be ragasztóval. A tojásra helyezzük rá a szalvétát, de most kivételesen úgy, hogy a szalvéta minél ráncosabb legyen. A szalvétát simítsuk bele a ragasztóba, hogy ne legyen köztük levegő. A szalvéta felesleges részeit a tojás széle mentén tépkedjük le.A tojás alját ugyanígy készítsük el, majd várjunk amíg megszárad.
Ha megszáradt akkor halvány tavaszi színnel fessük be a tojást kívül belül. Ha nincs ilyen festékünk, akkor fehérhez keverjünk kevés élénk színű festéket. Így lágy pasztellszínt fogunk kapni. Ha a festék megszárad, akkor a tojás felületét, ahol a szalvéta van, kenjük át ragasztóval.
Az organzaszalagból készítsünk hatalmas dús masnit. Harmonikaszerűen hajtogassuk össze néhány rétegben, majd a közepén cérnaszállal kössük meg. A masnit igazgassuk el,hogy mutatós legyen.

A két végén hagyjunk min. 15 cm-t. A masnit ragasszuk a tojás tetejére, oda ahol a legszélesebb. A két végét pedig húzzuk az oldalak felé, úgy, hogy az a tojás belsejébe is beleérjen. Itt ragasztózzuk be a tojást, és a szalagot ragasszuk oda. A felesleges szalagot vágjuk le. Hogy a széle ne kezdjen el foszlani, lekenhetjük lakkal.

Befejezésül pedig ragasszunk rá néhány tavaszi művirágot egy kevés kis zölddel kombinálva.

Ötlet:

Különböző színekben is elkészíthetjük.
Ha festés után le szeretnénk lakkozni a tojást, akkor azt csak vizes alapú lakkal tegyük. Oldószeres lakkot ne használjunk hozzá, mert a hungarocellt megmarja.

A weboldalon található tartalom az a-x.hu szellemi tulajdonát képezi, a tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online,
sem nyomtatott formában nem használható fel.

{THEMEDISCLAIMER}