Kreatív ötletek - praktikák, technikák és ötletek oldala: Esküvői ötletek - Esküvői torta
Felhasználónév:    Jelszó:    Adatok megjegyzése     
Főmenü
ARCHIVUM
Iskolakezdés új
Iskolakezdés
Alma
Madárijesztő
Szüret idején
Tökök
Madáretetők
Levélhullás

Esküvői ötletek - Esküvői torta
Esküvői torta


Magassága: 16 cm

Papírdobozokból készített esküvői torta, melyet menyasszonytánc idején szolgálhatunk fel. Mivel belseje üreges, a menyasszonytáncra szánt pénz gyűjthetjük benne.

Kellékek: 1 db 13. 5 cm átmérőjű papírmasé doboz, 1 db 11. 5 cm átmérőjű papírmasé doboz, 1 db 9. 5 cm átmérőjű papírmasé doboz, 20x20 cm-es vékony falap vagy vastag kartonpapír, 2 m hosszú 1. 5 cm széles fehér szaténszalag, 6 db 2. 5 cm átmérőjű fehér szaténrózsa, 2 csomag 6 mm-es fehér kásagyöngy, fehér festék, ragasztópisztoly


A falapra, vagy a vastag kartonpapírra körző segítségével rajzoljunk fel egy 17. 5 cm átmérőjű kört, ami a torta alja lesz. A falapot dekopírfűrésszel vágjuk ki, a szélét pedig csiszolópapírral csiszoljuk át.
 
A dobozoknak a tetejét vegyük le, csak az alsó részét használjuk. Alulra helyezzük a legnagyobb dobozt úgy, hogy a doboz alja felfelé legyen. Erre helyezzük rá a közepes méretű dobozt, majd ennek tetejére a kisebbet. Ezeknek is az alja legyen felül. A dobozokat úgy helyezzük el egymáson, hogy mindegyik az alatta lévőnek a közepére essen, és a doboz széleitől egyenlő legyen a távolság. A dobozokat az alatta lévő dobozokon ceruzával rajzoljuk körbe. A felrajzolt vonalaktól befelé 1. 5 cm távolságban rajzoljunk egy másik kört. Ennél a körnél az alsó és a középső doboz tetejét snicerrel vagy ollóval vágjuk ki.
 

A legkisebb dobozt helyezzük magunk elé úgy, hogy a doboz oldalának az illesztési pontja hátul legyen. A doboznak jelöljük be a közepét. A doboz közepére húzzunk egy vízszintes vonalat, majd ettől a vonaltól felfelé és lefelé is 0. 5 cm távolságban szintén húzzunk egy-egy vonalat. A doboz közepétől 2. 5 cm távolságra, mindkét irányban rajzoljunk egy-egy vonalat, a már felrajzolt vonalakra merőlegesen. Az így kapott 5x1 cm-es nyílást snicerrel vágjuk ki.
 
A falap közepére tegyük rá a legnagyobb dobozt és rajzoljuk körbe. Arra figyeljünk, hogy a falap szélétől egyenlő távolságban legyen. A doboz peremére (ami most az alja) körben ragasztópisztolyból nyomjunk ragasztót, és ragasszuk rá a falapra. A középső méretű dobozt ragasszuk az alsóra, majd a kisebbet a középsőre. A dobozokat úgy ragasszuk egymásra, hogy a dobozok oldalainak illesztése egy vonalba essen. Ez lesz a torta hátulja.
 
Ha a dobozok ragasztása során a ragasztó kifolyt volna a doboz külső részeire is, a ragasztó kihűlése után, snicerrel óvatosan vágjuk le. A dobozokat és a falapot teljes egészében fessük be fehér színű festékkel. A festék jobban takar, és talán szebb is lesz, ha két-három rétegben is felvisszük rá a festéket. Hagyjuk teljesen megszáradni.
 
A szaténszalaggal tekerjük körbe a dobozok aljarészét. A dobozok illesztési pontjával átellenben kezdjük el körbetekerni a dobozt. Ez lesz az eleje. Ide tegyünk egy csepp ragasztót, helyezzük rá a szaténszalag végét, majd tekerjük vele körbe a dobozt. A felesleges szalagot vágjuk le, és a szalag másik végét is ragasszuk a dobozhoz.
 
A gyöngyöket ragasztópisztollyal, hármasával ragasszuk elszórtan a dobozok oldalaira. A gyöngyöket csipesszel fogjuk meg, így könnyebben fel tudjuk őket ragasztani. A maradék szaténszalagból készítsünk három darab masnit. Hogy arányos legyen, először az alsó részhez készítsük el a masnit, majd ettől a mérettől készítsünk még egy kisebbet, majd még ettől is egy kisebbet. A masnik végét V alakban vágjuk be, majd ragasszuk őket a doboz elejére. A masnik közepébe ragasszuk bele a szaténrózsákat. A maradék három szaténrózsát háromszög alakban helyezzük el a doboz tetején úgy, hogy az a nyílás mögött legyen. A gyöngyökből ragasszunk a dobozok tetejére is.
Ötlet:
A tortát négyzet vagy szív alakú dobozokból is elkészíthetjük.
A szaténrózsa helyett kisebb fehér művirágokat is használhatunk.
A weboldalon található tartalom az a-x.hu szellemi tulajdonát képezi, a tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online,
sem nyomtatott formában nem használható fel.

{THEMEDISCLAIMER}