Kreatív ötletek - praktikák, technikák és ötletek oldala: Bárányok - Bárány csipeszfigura
Felhasználónév:    Jelszó:    Adatok megjegyzése     
Főmenü
ARCHIVUM
Iskolakezdés új
Iskolakezdés
Alma
Madárijesztő
Szüret idején
Tökök
Madáretetők
Levélhullás

Bárányok - Bárány csipeszfigura
Bárány csipeszfiguraKartonpapírból készül bárányok, melyeket könnyen elkészíthetünk, akár iskolában, technika órán is.

Kellékek két darabhoz: fehér kartonpapír, fekete zsinór, 2-2 darab1 cm átmérőjű fagolyó, 2 darab mini facsipesz, fekete festék, fekete filctoll


Nyomtassuk ki a bárányok sablonját, vágjuk körbe őket, és helyezzük a fehér kartonpapírra. A sablonokat rajzoljuk körbe, a fejen lévő mintát másoljuk a kartonpapírra, a testen lévő lábak helyét is halványan jelöljük át.
 

A felrajzolt bárányok fejét és testét ollóval vágjuk körbe, a testén lévő jelöléseknél pedig szúrjuk át a papírt. Az átszúráshoz használhatunk vastag zsákvarró tűt, vagy hegyes fogpiszkálót is.
 
A fejeken lévő mintát fekete filctollal rajzoljuk át, a füleket pedig fessük be feketére. Az esetlegesen látható ceruzavonalakat radírozzuk le a papírról.
 

A bárányok testének sablonjainak a jelölései szerint papírragasztóval ragasszuk a fejeket a bárány testére. Először csak próbáljuk a fejet a testhez, majd óvatosan fogjuk össze, és a hátoldalon a fejrészre halványan rajzoljuk fel a test vonalát meddig ér. Ezután a fej alsó részét a hátoldalon kenjük be ragasztóval, és ragasszuk a testre.
 

A fagolyókat fessük be fekete színű festékkel, és hagyjuk teljesen megszáradni. A fekete zsinórból vágjunk egy-egy 17 cm hosszú darabot, amelyek a bárányok lábai lesznek. A zsinórokat a bárányok eleje felől fűzzük át a bárányok testén, majd a másik lukon keresztül, hátulról előre fűzzük át. A zsinórok végéire fűzzük fel a fagolyókat, és a zsinórt igazítsuk el, hogy a bárányok lábai egyenlő hosszúságúak legyenek.
 
A csipeszek egyik oldalára ragasztópisztolyból nyomjunk kevés ragasztót, és óvatosan nyomjuk a csipeszt a bárányok hátoldalának a közepére.


Ötlet:

A lábak végét fagolyók nélkül is elkészíthetjük, ekkor a zsinór végét egyszerűen kössük csomóra.


Sablon letölthető innen

A weboldalon található tartalom az a-x.hu szellemi tulajdonát képezi, a tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online,
sem nyomtatott formában nem használható fel.

{THEMEDISCLAIMER}