Kreatív ötletek - praktikák, technikák és ötletek oldala: Bárányok - Bárány fakanálfigura
Felhasználónév:    Jelszó:    Adatok megjegyzése     
Főmenü
ARCHIVUM
Iskolakezdés új
Iskolakezdés
Alma
Madárijesztő
Szüret idején
Tökök
Madáretetők
Levélhullás

Bárányok - Bárány fakanálfigura
Bárány fakanálfigura


Fakanálból készült bárányok, melyeket húsvéti csokrokba is tűzhetünk, így a húsvéti asztal dísze lehet.


Kellékek: fakanál, fehér kartonpapír, testszínű vékonyabb papír, fekete zsinór, csengettyű, raffia, fehér festék, fekete filctoll


A fakanalat festés előtt, ha kell, finom csiszolópapírral csiszoljuk át, hogy mindenhol sima felülete legyen. Ezután a fakanalat teljes egészében fessük be fehér színű festékkel. Ha az első réteg festék nem fedi be teljesen, száradás után fessük be még egy-két rétegben. A fakanalat hagyjuk teljesen megszáradni.
 
Míg a fakanál szárad, nyomtassuk ki a bárány sablonját. Ha gyerekekkel foglalkozáson készítjük el a fakanálfigurát, a sablont másoljuk át egy kartonpapírra a mintákkal, jelölésekkel együtt, majd vágjuk körbe. Így a sablon többször használható, tartósabb, és könnyebben körberajzolható lesz.
 

A bárány testének és a feje tetejének a sablonját helyezzük a fehér kartonpapírra, a testszínű papírra pedig a bárány pofijának a sablonját, és rajzoljuk körbe. A mintákat, jelöléseket is halványan jelöljük át. A papírból vágjuk ki őket, és a bárány pofiján lévő mintákat, és a füleket fekete filctollal rajzoljuk át. Az esetleges ceruzavonalakat óvatosan radírozzuk le.
 

A testen lévő jelölések szerint, egy vastagabb tűvel vagy fogpiszkálóval szúrjunk át a kartonpapírt. A testszínű papírból kivágott bárány pofiját papírragasztóval ragasszuk a fakanál domború fejére, és ennek tetejére ragasszuk fel a feje tetejét is. A testet helyezzük a fakanál szárára, a pofitól lefelé kb. 2-3 cm-re. Jelöljük be a pontos helyét mettől-meddig ér, a jelölések között ragasztópisztollyal ragasztózzuk be, és ragasszuk rá a testet. Arra ügyeljünk, hogy a test a fakanál közepére essen.
 
A zsinórból vágjunk le két 10 cm-es darabot, és az egyik végükre kössünk egy-egy csomót. A zsinórok csomózatlan végét a hátoldal felől fűzzük át a lukakon, majd ezek végére is kössünk egy-egy csomót.
 

A raffiászálból vágjunk le egy 15 cm-es darabot, fűzzük át a csengettyűn, és a raffiát kössünk masnira. A csengettyűt ragasszuk a bárány nyakához.

 
Ötlet:
A bárány sablonját a fakanál méretéhez igazodva nagyíthatjuk vagy kicsinyíthetjük.


Sablon letölthető innen

A weboldalon található tartalom az a-x.hu szellemi tulajdonát képezi, a tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online,
sem nyomtatott formában nem használható fel.

{THEMEDISCLAIMER}